Bouveng: ”Det känns tomt nu”

Uppdaterad
Publicerad

19-åriga Josefin Bouveng var överlägset poängbäst i slutspelet.

Men det räckte inte hela vägen till guldet för den unga talangen och hennes Brynäs.

– Det känns ganska tomt just nu, säger hon i SVT.

Josefin Bouveng har tagit SDHL med storm den här säsongen och toppade det hela med att vara poängbäst i slutspelet.

Hon landade på 13 mål och fem assist, 18 poäng totalt – överlägset bäst.

I den tredje finalen fixade hon både 1-0 och 2-0 innan Luleå vände och fixade tredje raka SM-guldet.

– Förra matchen var vi bättre rakt igenom. I dag har vi inte marginalerrna på vår sida i slutet, säger en besviken Bouveng.

Kom av sig efter coronabreaket

Brynäs körde över allt och alla i kvartsfinal och semifinal innan fiinalförlusten. Finalen sköts på framtiden på grund av coronafall i Brynäs vilket Josefin Bouveng nämner i intervjun.

– Vi hade en riktigt, riktigt bra känsla i kvart och semi med bra flow. Sedan fick vi ett avbrott. Vi fick inte riktigt med oss det här i slutet, säger 19-åringen.

Kan vara över för Grahm

Efter matchen i Luleå var det många tårögda spelare i Brynäs. Veteranen och numera också sportchefen Erika Grahm grät när hon delade ut silvermedaljerna till sina lagkamrater. Karriären kan vara över men något definitivt beslut är inte taget.

–  På ett sätt kommer det ganska naturligt, det går inte. (Att kombinera jobb och hockey). Men jag har ändå inte tagit ett beslut. Jag kan inte sätta ord på det. Jag älskar att komma till träningen och jag älskar att spela hockey, säger hon till gd.se och fortsätter:

– Men jag måste ta mig en rejäl funderare för jag har inte mått så himla bra det här året. Ibland undrar jag varför jag är så trött på kvällen. Men det är för att jag inte vilat på hela dagen. Hjärnskakningen i höstas fick mig ändå att fundera lite grann. För det var inte bara en hjärnskakning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.