Muzik firar efter sitt segermål. Foto: Bildbyrån

Luleå förlängde sviten mot Färjestad – tog femte raka segern

Luleå vände och vann mot Färjestad.

Efter att ha hamnat i ett 0-2 underläge lyckades man vinna efter förlängning.

– Det var en tuff match och jag är så glad för målet, sa matchvinnaren Radek Muzik efter matchen.

Inför matchen hade Luleå vunnit de fyra senaste matcherna mot Färjestad, två av dessa den här säsongen. En svit som förlängdes.

Det var Färjestad som inledde målskyttet när man tog ledningen med 0-1 i den första perioden. Albert Johanssons skott tog på Luleåmålvaktens axel och upp i skyn innan den landade bakom målvakten. Efter lite kalabalik stod det klart att pucken glidit in bakom Wallstedt i hemmamålet.

Luleå pressade på i slutet av perioden och tvingade fram ett par bra räddningar från Färjestadsmålvakten, men perioden slutade 0-1.

I den andra perioden utökade Färjestad sin ledning till 2-0 genom Åslund efter en fin passning från Lycksell. Men Luleå skulle reducera, med 39 sekunder kvar gjorde Luleås Linus Klasen 1-2 i powerplay. Vilket också blev resultatet efter den andra perioden.

Det tog inte lång tid för Luleå att komma tillbaka. Efter 01:23 i den tredje perioden kvitterade Linus Klasen med sitt andra mål i matchen.

Matchen fick dock avgöras efter förlängning. Och det var Luleås Radek Muzik som satte det avgörande målet som gav hemmalaget segern.

– Det var en tuff match och jag är så glad för målet, sa matchvinnaren Muzik efter matchen.

Färjestads assisterande tränare Popovic var dock inte lika nöjd efter matchen.

– Det känns surt att bara åka härifrån med en poäng, sa Popovic efter matchen.

ARKIV: Djurgården vann mot Malmö i SHL med 4-3 (9 februari)