Pär Lindholm lämnar Boston för Skellefteå AIK. Foto: Winslow Townson/USA Today/Bildbyrån

Pär Lindholm lämnar Boston Bruins – återvänder till Skellefteå AIK i SHL

Uppdaterad
Publicerad

Pär Lindholm återvänder till Skellefteå AIK.

Tre år i NHL fick räcka för den 29-årige centern.

– Helt fantastiskt att vara hemma, säger han.

Pär Lindholm var något av en ”late bloomer”, och slog igenom 2016-17 då han bland annat fick landslagsdebutera, och gjorde då sex poäng på åtta landskamper.

2018, efter att han spelade OS med Tre Kronor, lämnade han Skellefteå för Toronto i NHL.

”Härligt att vara tillbaka”

Men nu, efter att ha spelat i både Winnipeg och senast Boston, lämnar han Nordamerika och återvänder till Skellefteå för avslutningen av SHL och det efterföljande SM-slutspelet.

– Helt fantastiskt att vara hemma. Det går fort i hockey och det är härligt att vara tillbaka. Jag är riktigt tacksam över att få den här chansen och ser fram emot resterande säsong. Jag är sugen på att spela igen och speciellt i ett lag som Skellefteå AIK. Ett lag jag spelat i förut, som även går väldigt bra just nu, och ett lag jag har stort hjärta för, säger han på Skellefteås hemsida.

”Vårt lag känns starkt”

Lindholm har skrivit på ett kontrakt som gäller i ytterligare fyra säsonger.

– Jättekul att få hem Pär. Både för den här säsongen och på ett längre kontrakt. Vårt lag känns starkt redan idag och med en spelare av hans kaliber stärker vi oss ytterligare inför slutspurten. Han är bra båda vägarna i spelet, kan användas i alla spelformer och är en bra lagspelare som står för mycket av det Skellefteå AIK vill stå för, säger klubbens sportchef Erik Forssell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.