Luleå fick fira. Foto: Bildbyrån

Drömmål av Dahlin – men Luleå vann på straffar

Luleå såg ut att ta sin fjärde raka seger enkelt, men det gick sedan hela vägen till straffar då de mötte Frölunda hemma. Då avgjorde Patrick Cehlin.

– Det är synd att vi inte kan hålla hela vägen och ta tre poäng, säger matchvinnaren till C More.

Efter nio minuter tog Luleå ledningen genom Emil Larsson och några minuter senare var stjärnanfallaren Patrick Cehlin framme och satte 2-0.

Luleå ägde matchen och en av få som briljerade hos Frölunda var backtalangen Rasmus Dahlin.

Coast-to-Coast av Dahlin

3-0 kom genom Anton Hedman då målvakten släppte retur när Oscar Engsund sköt.

Den som sedan påbörjade upphämtningen var just Dahlin. Han tog tag i pucken i egen zon, avancerade och avslutade snyggt själv.

Andersson kvitterade

I inledningen av period tre tog Frölunda sedan över och 3-2 kom genom John Nyberg på passning av Ryan Lasch som gjorde poäng för sjätte matchen i rad.

Sedan visade Frölunda att de har bäst powerplay av alla SHL-lag på bortais. Lias Andersson fullbordade upphämtningen då han kvitterade till 3-3.

Matchen gick sedan hela vägen till straffläggning där inget av lagen gjorde mål på någon av sina tre första straffar. Sedan gjorde Dahlin Frölundas första, men då kvitterade Luleå.

Avgörande kom genom Patrick Cehlin och Luleå har faktiskt aldrig förlorat då han har varit målskytt.