Foto: Claudio Bresciani / TT

Luleå gick på knock direkt

Uppdaterad
Publicerad

Emma Nordin slog till i första SDHL-kvartsfinalen – och det rejält. Med tre mål låg hon bakom Luleås 6–0-seger hemma mot AIK.

Den 27-åriga landslagsspelaren satte 2–0-målet i powerplay efter 11.21 av första perioden och i början av andra ökade hon på till 2–0. Tredje målet gjorde Nordin med 2.28 kvar av matchen, vilket blev grundserievinnaren och regerande mästarlaget Luleås sista i storsegern.

På lördag väntar nästa match, då med AIK som hemmalag. Kvartsfinalerna i SDHL spelas i bäst av fem matcher.

Storseger för Djurgården

Även Djurgården, som avslutat grundserien starkt, tog med sig en storseger i första matchen mot Linköping. Målvakten Lovisa Berndtsson imponerade och höll nollan. Josefine Bouveng var en annan anledning till segern. Stortalangen gjorde två mål och en assist för gästande Djurgården.

I de andra två matcherns i kväll vann Modo med 4-1 hemma mot Brynäs. I Dalarna spelades kvällens jämnaste match mellan Leksand och HV71. HV vann med 3-2 och kan nu avgöra hemma i helgen med dubbla hemmamatcher i Jönköping.

SDHL

Luleå HF logo

Luleå HF

6 - 0

AIK IF logo

AIK IF

2-0, 3-0, 1-0
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 1610

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.