Luleå–HV71: 7–4.

Känner ni igen resultatet? Inte så konstigt.

I går vann Luleås herrar med det resultatet.

I dag återuppreprade damerna bedriften.

SHL-matchen mellan Luleå och HV71 i går slutade 7–4 i Luleås favör. När föreningarnas damlag möttes i dag vann Luleå åter med samma siffror.

För storsatsande Luleå, som är en av seriens absolut största guldfavoriter, var segern förmodligen rejält skön. Detta efter att de åkt på två raka förluster inför matchen, båda mot de två senaste årens mästare Linköping.

Riksserien

HV reducerade två gånger

Nykomlingen HV inledde matchen bra. Men i slutet av den första perioden gjorde Luleå två mål på mindre än en minut.

Efter det hämtade HV sig aldrig, även om de i matchens slutskede gick från 2–7 till 4–7.

– Skönt att få göra lite mål, säger tränaren Fredrik Glader till kuriren.nu.

”Vi gratulerar Real Luleå till segrarna och återkommer med revansch” skriver HV71 på sitt Twitter-konto.