Luleå övertygade mot Leksand och vann med 5-2. Foto: Bildbyrån

Luleå överlägset mot Leksand

Det blev ingen rolig kväll för Leksand hemma mot Luleå. Efter att de tagit ledningen i första perioden var det Luleå som tog över totalt, och vann till slut med 5-2.

Leksand inledde bra mot de regerande mästarna Luleå. Och hemmalaget tog även ledningen efter drygt sju minuters spel när Samantha Hanson i ett två- mot ett-läge med ett direktskott överlistade Minatsu Murase som var chanslös i sidledsförflyttningen.

Men glädjen skulle bli kortvarig. Drygt två minuter senare kom nämligen kvitteringen genom Michelle Karvinen efter att Leksands försvar lämnat stora luckor nära egna kassen.

1-1 stod sig en bit in i andra perioden, men då visade Luleå mästarklass när de inom loppet av två och en halv minut gick ifrån till 4-1. Rycket blev matchavgörande. För tre mål var för mycket för Leksand, som inte ens fick till mer än två skott på mål i tredje perioden.

Men ett tröstmål blev det trots allt för Leksand innan Ronja Savolainen kunde punktera matchen med hennes 5-2 mål.