Luleå är seriesegrade för fjärde året i rad. Foto: Bildbyrån

Luleå seriesegrare i SDHL – för fjärde året i rad

Luleå/MSSK har vunnit SM-guld två gånger de tre senaste åren. Gemensam nämnare är att klubben även då vunnit serien.

Efter dagens 5-3-seger i seriefinalen mot Modo säkrade norrbottningarna seriesegern 2018/2019.

Det återstår fortfarande två matcher av serien, men Luleå/MSSK har redan nu säkrat seriesegern i SDHL, då de har ointagliga 87 poäng mot tabelltvåan Modos 76.

Detta efter 5-3 hemma mot Modo.

Men det var gästerna som tog ledningen efter 8.50 i den första perioden när Kaitlyn Tougas satte sitt 19 mål för säsongen bakom landslagsmålvakten Sara Grahn i Luleå-kassen.

Sedan såg den finländska backduon Ronja Savolainen och Jenni Hiirikoski norrbottningarna i förarsätet.

Hemmalaget gick sedan upp i 4-1 innan Tougas reducerade med åtta minuter kvar av matchen. Till slut blev det 5-3.

Luleå/MSSK är därmed seriesegrade för fjärde året i rad. I fjol slutade säsongen med guld efter finalseger mot Linköping.

Grundserien går i mål den 2 februari när den sista omgången spelas.