Luleå tog revansch på Augsburg

I första mellan lagen tog Augsburg med sig segern hem efter att ha kvitterat i tredje, och vunnit på straffar. Men ikväll var det Luleå som drog det längsta strået, som tystade den tyska hemmapubliken och vann med 5-4 efter förlängning.

Det var bra tryck i ladan i Augsburg, och inte ens Luleås tidiga 1-0 mål genom talangen Noel Gunler ändrade på det. Utan publiken lyfte fram det tyska laget, och efter drygt halva första perioden så kom också kvitteringen.

Det var ett mål som hängde i luften. Hemmalaget hade pressat på rejält i PP, och bland annat haft ett stenhårt skott i stolpen, innan målet till slut kom genom Matthew Fraser.

Målrik andraperiod

Augsburg fortsatte sedan att pressa på för ett ledningsmål i första perioden, men David Rautio höll tätt. Och i den andra perioden så var det ett helt annat bortalag som kom ut på isen. Bara 49 sekunder in i perioden gjorde Arttu Ilomäki 2-1, och drygt två minuter senare utökade Jonas Berglund ledningen till 3-1.

Även om Augsburg närmade sig när David Stieler reducerade till 2-3 med två och en halv minut kvar så fortsatte Luleå att göra mål. Bara 70 sekunder senare gjorde nämligen Robin Kovacs mål, och tystade publiken som hade fått blodad tand efter reduceringen.

Augsburg kom tillbaka

I tredje så kontrollerade Luleå spelet bra till en början. Men Augsburg tryckte på och fick till slut utdelning. Och det var inte bara en gång, utan laget lyckades få hål på Rautio två gånger om. Först gjorde Matthew Fraser sitt andra mål i matchen när han pricksköt in 3-4 vid en spelvändning, och med bara 40 sekunder kvar sköt Andrew LeBlanc matchen till förlängning.

Men det var inte helt givet att kvitteringen skulle godkännas. Målet videogranskades för en eventuell pååkning av Rautio. Och Luleå hade inte samma åsikt som domarna som godkände målet.

– Det är synd att domaren inte pallar för trycket från publiken och godkänner målet, säger Luleå-tränaren Henrik Stridh.

Men till skillnad mot första mötet så var det Luleå som fick med sig extrapoängen den här gången när Petter Emanuelsson hittade en lucka bakom Markus Keller i Augsburg-målet.