Luleå vägrar förlora – upp i serieledning

Luleå besegrade Brynäs med 4-3 på bortaplan efter straffar och går upp i serieledning.

Det var var elfte gången på de tolv senaste matcherna som norrbottningarna tog poäng.

För hemmalaget fortsätter mardrömssviten under förlängningsspel och straffar.

Luleå och Brynäs bjöd på en riktigt underhållande tillställning under lördagskvällen i Gävle.

Hemmalaget började klart bäst och tog rättvist ledningen i den första perioden genom Joel Kellman.

Gästerna kom ut bättre i den andra och efter 40 minuter ledde norrbottningarna med 3-2.

Vägrar förlora

Ett sent Ryan Gunderson-mål tog matchen till en mållös förlängning och matchen fick avgöras på straffar.

Där avgjorde Jack Connolly för Luleå och sköt bonuspoängen till Norrbotten. Luleå går därmed upp i serieledning. Faktum var att detta var elfte gången på de senaste tolv matcherna som Luleå tar poäng. Bara Växjö har under denna period lyckats roffa åt sig en seger under ordinarie speltid.

Att Brynäs förlorade när väl matchen gick till övertid var kanske ingen slump. Det här var sjätte raka förlusten på övertid/straffar för Gävlelaget.