Emil Larsson. Foto: Bildbyrån

Luleå vann toppmötet mot Färjestad

Uppdaterad
Publicerad

Det är hemma bra men borta bäst som gäller mellan Färjestad och Luleå i år. I dag kom nämligen tredje bortasegern på lika många matcher mellan lagen när Luleå vann med 3-2.

Efter förlusten på hemmaplan mot Färjestad för ett par veckor sedan hade Luleå chans till revansch i Karlstad. Och trots att laget på bara två minuter inledningsvis i andra tappade 1-0 till 1-2, så skulle Luleå komma tillbaka.

Först kvittering genom Emil Larsson, som gjorde sitt första mål för säsongen efter en skadefylld höst, och i tredje kom även 3-2. Det var Einar Emanuelsson som såg en lucka i försvaret och klev in nära Markus Svensson, och stänkte in det matchavgörande målet.

Luleå stängde sedan ned Färjestad totalt, som endast fick till tre skott på mål i sista perioden. Luleå vann därmed med 3-2 för andra matchen i rad mot en toppkonkurrent. Det innebär att Luleå nu har fyra poäng ned till Frölunda och Färjestad som jagar serieledarna.

– Det brukar vara tuffa matcher här nere, det är bra gjort att vinna, säger Emanuelsson till C More.

SHL

Färjestad BK logo

Färjestad BK

2 - 3

Luleå HF logo

Luleå HF

0-1, 2-1, 0-1
Löfbergs Arena, Karlstad
Publik: 8250

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.