Martin Thörnberg fick utgå med en hjärnskakning. Foto: Bildbyrån

Martin Thörnberg drabbad av hjärnskakning efter ful tackling

Uppdaterad
Publicerad

Otäcka scener i Örebros hemmamöte med HV71. Gästernas Martin Thörnberg tacklades illa av Aaron Irving och blev liggandes, utslagen, på isen och Irving tilldelades matchstraff. Senare konstaterade HV att Thörnberg drabbats av en hjärnskakning.

– Jag hade inte så många minnen förrän jag kom in till det här rummet och började kyla huvudet, så det var en rejäl smäll, säger Thörnberg till HockeyNews.se.

Händelsen ägde rum i den första perioden när Martin Thörnberg transporterade pucken genom mittzonen, då han tacklades av Aaron Irving som kom från blindside och sänkte Thörnberg, som blev liggandes på isen.

– Vi bestämde oss efter tacklingen mot Thörna (Thörnberg), när deras klack stod och skrek filmaren och stå upp som en riktig man, då kände vi att nu jävlar ska vi ta hem den här matchen, säger Oscar Sundh till C more.

Förlorade två tänder

– Alla ser att det är en huvudskada. Det är ett otroligt patetiskt beteende att stå och håna en skadad spelare. Det var väldigt irriterande. Hoppas han får ett kännbart straff också.

Thörnberg kunde tillslut ta sig av på egna ben men med hjälp av lagkamraterna.

– Jag hade inte så många minnen förrän jag kom in till det här rummet och började kyla huvudet, så det var en rejäl smäll, säger Thörnberg till HockeyNews.se.

– Jag har ju gamla plasttänder så två av dem gick. Sedan har jag ont i käken med så den tog ju här på sidan någonstans.

Matchen vann HV71 med 4-2 efter att Simon Önerud punkterat matchen med 4.31 kvar. Dessförinnan hade Oscar Sundh gjort mål på straff, för andra matchen i rad.

– Jag försöker titta på vad målvakten gör och se om han gör första draget. När man får förtroendet i en så viktig match och i ett så viktigt läge i matchen är det kul att kunna betala tillbaka genom att förvalta det.

SHL

Örebro HK logo

Örebro HK

2 - 4

HV71 logo

HV71

0-2, 1-0, 1-2
Behrn Arena, Örebro
Publik: 5500

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.