Foto: Bildbyrån

Luleåforwarden slutar med ishockey efter upprepade hjärnskakningar

Uppdaterad
Publicerad

Nathalie Ferno har dragits med skadeproblem och upprepade hjärnskakningar. Nu meddelar Luleå att forwarden tvingas avsluta karriären, bara 23 år gammal.

– Såklart är det inte så här jag önskade att min ishockeykarriär skulle ta slut men jag har förstått att det är farligt för mig att spela vidare, säger hon.

Ferno kom från Modo 2017 och har varit med och spelat hem två raka SM-guld till Luleå, totalt blev det tolv mål och 20 assist på 57 matcher för de svenska mästarna. Ferno har representerat Damkronorna sedan 2015.

– Att må som jag gjort under den värsta tiden är ingenting jag vill uppleva igen så därför känner jag mig trygg i att det här är det rätta beslutet för mig, säger hon i ett pressmeddelande.

23-åringen har drabbats av flera hjärnskakningar och åkte på en ny smäll redan den första träningen den här säsongen. Nu avråds hon av specialistläkare från att fortsätta spela ishockey.

– Hela laget och föreningen lider med Nathalie i denna tunga stund. Att man inte själv ska kunna få avsluta sin karriär när man känner sig färdig med den, utan istället bli abrupt bli fråntagen det man helst av allt vill göra varje dag, det känns inte värdigt en kämpe som Nathalie Ferno, säger klubbens tränare och sportchef Fredrik Glader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.