Noora Tulus tillbaka Foto: Bildbyrån

Luleås stjärna tillbaka i spel

Uppdaterad
Publicerad

Luleå får positiva besked inför avslutningen av grundserien i SDHL. En av lagets finska storsjärnor, Noora Tulus, är tillbaka efter att ha missat tolv matcher på grund av en fotskada.

– Det ska inte vara någon fara men hon har ont ännu och kyler men det ska vara okej så vi förväntar oss att hon är med fullt ut, säger tränaren Mikael Forsberg till NSD.

24-åringen har inte spelat en match sedan den 28 december men har den här veckan börjat träna med laget igen. I helgen spelar Luleå de två sista matcherna av grundserien och Tulus väntas göra comeback.

– Vi förväntar oss det. Det ska inte vara någon fara men hon har ont ännu och kyler men det ska vara okej så vi förväntar oss att hon är med fullt ut och håller tummarna att det fungerar bra, säger tränaren Mikael Forsberg till NSD och fortsätter:

– När Tulus är fullt frisk så är hon ju en världsspelare så hon är självklart viktig för oss.

Noora Tulus har haft en framgångsrik tid i Luleå där hon i fjol stod för 53 poäng på 36 matcher och var den som sköt hem guldet till Luleå i finalen mot Linköping. Innan hon ådrog på sig fotskadad hade den finländska landslagsspelaren gjort 24 poäng på 20 matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.