Viktiga Linköpingspoäng i jakten på slutspel Foto: Stefan Jerrevång/TT

Viktiga Linköpingspoäng i jakten på slutspel

Vid seger efter full tid hemma mot Djurgården hade Linköping i kväll säkrat slutspel.

Det blev istället två.

Nu talar det mesta för att fjolårsfinalisten kniper den sista slutspelsplatsen.

Linköping tar klivet upp på 36 poäng, sex före Modo precis under strecket, när bara två matcher återstår.

Detta efter att fjolårsfinalisten besegrat Djurgården med 4-3 efter straffläggning på hemmaplan i kväll.

LHC rivstartade och hade 2-0 i den första perioden innan tabellfyran vaknade och vände. Sarah Bujolds reducering med nio sekunder kvar av första perioden blev startskottet innan Josefin Bouveng och Lova Blom både kvitterade och gav gästerna ledningen.

Zoe Hickel kvitterade i den tredje perioden och sedan kunde nämnda Hickel, tillsammans med Lene Tendenes och Sanna Valkama göra mål i straffläggningen. När bara Jennifer Wakefield gjorde mål för Djurgården var saken klar.

Till helgen avgörs grundserien innan slutspelet börjar nästa vecka.