Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Konstantin Komarek leddes ut efter att ha blivit skuren över handleden. Foto: C More/BILDBYRÅN

Luleås Konstantin Komarek skuren av skridsko i handleden – fick utgå

Uppdaterad
Publicerad

Luleås Konstantin Komarek fick Växjös Martin Lundbergs skridskoskena över handleden och tvingades kraftigt blödande utgå i den andra perioden i den fjärde SM-kvartsfinalen. Han syddes sedan i arenan.

– En sena har gått i handen och han blir borta ett tag framöver. Han kommer att bli frisk men kommer inte att bli bra till på fredag, säger Luleås tränare Thomas ”Bulan” Berglund till C More.

Åkarna kolliderade i mittzon och det såg inte ut att vara något allvarligt när situationen inträffade. Komarek hade armen högt och Lundbergs ben flög upp högt. Det var när Komarek, fick två minuters utvisning för tacklingen, tog av sig handsken som allvaret framgick.

Österrikaren Komarek tryckte med en handduk över handleden och fördes snabbt ut till omklädningsrummet åtföljd av lagläkaren. Han blev kvar i arenan och C More uppger att han sytts på plats.

Skurna Hiirikoski på läktaren

På läkaren satt Luleås damlag som tog sitt femte raka SM-guld i måndags. I den andra finalen i söndags ådrog sig Jenni Hiirikoski en skärskada över halsen från en skridskoskena efter att halsskyddet åkt ner. Hon hade änglavakt och var någon millimeter från en riktigt allvarlig skada, klarade sig med ett ytligt sår som dock krävde operation.

Hon gjorde hjärttecken med handen till publiken.

I slutet av den första perioden fick Luleås Tomi Sallinen utgå efter en tackling mot benet. Trots kraftiga reaktioner från Luleålägret klarade sig Ludvig Nilsson utan utvisning.

– Han kommer att bli borta ett tag, det var en solklar bentackling, säger Bulan Berglund.

Följ vår direktrapportering från kvällens matcher här: SHL-slutspelet 2023 

SHL

Luleå HF logo

Luleå HF

2 - 3

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

0-0, 2-1, 0-1, 0-1
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 6150

Period 2

  • 1-0MålShinnimin (Engsund/Berglund)
    01:58
  • 05:31
    1-1MålKossila (Stjernborg/Ågren)
  • 2-1MålTyrväinen (Olausson/Pyrochta)
    07:00

Period 3

  • 17:08
    2-2MålKossila (Ågren/Persson) PP1

Förlängning

  • 61:25
    2-3MålHäman Aktell (Stjernborg/Ågren)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.