Nils Lundkvist hade ont. Foto: Bildbyrån.

Lundkvist undersöks efter oroande bilderna

Uppdaterad
Publicerad

Nils Lundkvist haltade av isen efter en tackling mot Schweiz.

Hur illa ställt det är med Tre Kronor-backen är ännu oklart.

– Han har en underkroppsskada och är under utvärdering av vårt medicinska team. Vi får se vad som händer under dagen och till i morgon, säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

Sverige ledde mot Schweiz med 7-0 när Nils Lundkvist tacklades i den tredje perioden.

Backen satte sig först i båset innan han haltade ut i omklädningsrummet, vilket oroade SVT:s experter.

– Det är där är Sverige bästa back som går ut, sa Jonas Andersson.

– Ett jätteavbräck, han är dominant på backsidan i Sverige, sa Håkan Loob.

”Återkommer”

Läget ser inte så lovande ut för backen om man får tro ledningen. 20-åringen är inte bara ett frågetecken till nästa match utan för hela turneringen.

– Om det är så att han inte spelar så kommer han naturligtvis att vara saknad. Men det är som när (Carl) Klingberg lämnade att någon annan får chansen, vi har spelare här som kan kliva in och ta den chansen. Tråkigt för ”Nisse” och för laget, men samtidigt är det så här det ofta ser ut i korta turneringar. Man tappar folk under resans gång och det gäller att ha en bred trupp, säger Garpenlöv.

Varken Tre Kronors lagläkare eller Nils Lundkvist själv var tillgängliga för en intervju, meddelade man SVT:s team på plats i Riga.

Sverige vann måstematchen med 7-0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.