Lundqvist hyllar Zibanejad: ”En av toppspelarna i ligan”

Uppdaterad
Publicerad

Mika Zibanejad gjorde fenomenala fem mål för sitt New York Rangers då de slog Washington Capitals. Nu hyllas han av lagkamraten Henrik Lundqvist.

– Det var en otrolig prestation, säger han till SVT Sport.

Zibanejad hade gjort tre mål då den ryska stjärnan Alexander Ovetjkin kvitterade två gånger om, men bägge gångerna svarade svensken och då var han uppe i fem mål.

– Det var en fantastisk match av honom och en fantastisk match att kolla på. Det är absolut en match både han och många supportrar kommer att komma ihåg. Det var kul för laget och framför allt kul för Mika, säger Lundqvist.

Målvakten är ändå inte särskilt förvånad över succén då han menar att han presterat på en jättehög nivå hela säsongen.

– Han är vår bästa spelare tillsammans med (Artemij) Panarin och han har varit det hela året. Jag ser honom som en av toppspelarna i ligan nu och han bevisar det vecka efter vecka. Det var lite av en ”statement”-match för honom, men samtidigt tycker jag att han bevisar varje kväll hur viktig han är. Han är komplett, säger målvakten.

De har gjort fem mål i en match på 2000-talet

Marian Gaborik, Minnesota, 2007

Johan Franzén, Detroit, 2011

Patrik Laine, Winnipeg, 2018

Mika Zibanejad, New York Rangers, 2020

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.