Foto: Bildbyrån

Lundqvist inför trade deadline: ”Har inte ändrat mig”

Publicerad

New York Rangers håller på att bygga om sin trupp i NHL och flera stjärnor ryktas vara på väg bort inför stundande trade deadline. Men Henrik Lundqvist har inte ändrat sig och tänker stanna kvar i klubben.
– Det beslutet tog jag för flera år sedan att jag vill spela klart här, säger han till SVT Sport.

På måndag är det trade deadline i NHL, sista dagen för klubbarna att byta spelare med varandra. New York Rangers är mitt uppe i en ombyggnad av sitt lag och flera stjärnor ryktas vara på väg bort, bland annat norrmannen Mats Zuccarello.

– Den här tiden på året är speciell. Det är olika känslor varje år. Tidigare år har vi ju siktat mot att gå bra i slutspelet och att förstärka laget och lägga rätt pusselbit för här och nu. Nu är vi i en helt annan situation där vi som organisation tänker långsiktigt och vill bli bättre nästa år och året efter det, säger Lundqvist.

– Oron finns hos många som inte vet vad som ska hända. Det blir mycket snack och frågor om spelare som det ryktas om. Vi får rida ut stormen och se vad som händer, sen går man vidare efter det. Det är en virvelvind som kommer under några veckor.

”Jag visste att det skulle bli en tuff säsong”

Lundqvist har en ”no trade”-klausul i sitt kontrakt och kan bara bli trejdad till ett lag han själv vill gå till. Men trots det har han varit tydlig med att han inte vill lämna Rangers, trots att laget har en tuff säsong och chansen att vinna Stanley Cup är liten. Laget är just nu långt ifrån en slutspelsplats.

– Det beslutet tog jag för flera år sedan att jag vill spela klart här. Det var lite snack förra året när beslutet om att bygga om kom. Men jag har inte ändrat mig och jag visste att det skulle bli en tuff säsong och vi har fått kriga den här säsongen men jag tycker vi är bättre nu än i början. Vi förväntade oss att ligga där vi ligger. Det är små förändringar i laget som krävs och sen är man med i racet igen om man får rätt utveckling på de unga spelarna. Jag försöker ha tålamod och kriga på.

SVT Sport sänder New York Rangers-New Jersey på lördag kväll med start 19.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer