Henrik Lundqvist berättar på Twitter att han ska operera hjärtat. Foto: TT

Henrik Lundqvist ska operera hjärtat: ”Håller mig positiv”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist ska operera hjärtat, meddelar målvakten på Twitter.

”Vi har alla våra berg att bestiga”, skriver han.

Den 17 december berättade Lundqvist att han har problem med hjärtat och att han inte kommer till spel med Washington Capitals i NHL den här säsongen.

”Det är hjärtskärande att behöva berätta det här. Mitt hjärta går, bokstavligen, sönder”, skrev 38-åringen på Instagram.

”Skiftat fokus”

Enligt klubben rör det sig om ett allvarligt hjärtproblem och nu meddelar Lundqvist att han ska opereras.

”De senaste tre veckorna har mitt fokus skiftat från träning och den kommande säsongen till min hälsa och vad jag kan och inte kan göra”, skriver han på Instagram.

Lundqvist meddelar att han har fått tid för ett hjärtklaffsbyte och ett byte av den första delen av kroppspulsådern.

”Vi har alla våra berg att bestiga. Jag håller mig positiv och fokuserar på vägen tillbaka”, skriver målvakten.

Köptes ut

Efter att han gjort 15 säsonger i New York Rangers meddelade klubben i september att de köper ut honom från kontraktet. Några veckor sedan stod det klart att hans nya klubbadress blev Capitals, som alltså tappat sitt nyförvärv på obestämd tid.

– Vi stödjer Henriks beslut att ta en paus från hockeyn. Spelarnas hälsa är viktigast och vi står bakom beslutet. Vi önskar honom och hans familj all lycka framöver, skrev Capitals i samband med hjärtbeskedet tidigare i december.

KLIPP: Allvarligt hjärtfel stoppar Lundqvist från spel: ”Chock” (18 dec 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.