Henrik Lundqvist. Foto: Bildbyrån

Lundqvist stannar i Sverige: ”Känns säkrare att träna här”

Uppdaterad
Publicerad

Igår gick NHL och spelarfacket NHLPA ut med att de kommer att börja träna i små grupper. Men Henrik Lundqvist kommer stanna i Sverige så länge han kan.

– Med tanke på läget i New York så stannar jag hemma, säger han till SVT Sport.

Det har börjat hända grejer i Nordamerika när det gäller en återkomst för NHL-hockeyn. Spelarna och ligan har kommit överens om ett slutspelsformat med 24 lag, och nu har de även kommit överens om ”fas två” där spelarna i små grupper kommer börja träna tillsammans.

Men trots att det tagits steg närmare spel för NHL de senaste dagarna så finns det mycket kvar som måste klaffa för att det faktiskt ska kunna bli ett slutspel med start i sommar.

– Det är mycket kvar att komma överens om. Det är bara grunderna som är klara, säger Henrik Lundqvist till SVT Sport.

Många spelare som stannar kvar i Sverige

De flesta NHL-svenskar har tillbringat tiden utan hockey i Sverige, där möjligheten att träna har varit betydligt bättre än för de andra NHL-spelarna som tvingats vara hemma. Det gör att Henrik Lundqvist tror att de flesta svenskar kommer att vara kvar i Sverige så länge som det går trots att det börjar tränas på andra sidan Atlanten.

– Med tanke på läget i New York så stannar jag hemma. Och det tror jag de flesta svenskar gör. Det finns bättre möjligheter här, säger han.

Han tror även att det kommer dröja ett tag innan det faktiskt blir klart att slutspelet blir av, och att det innan dess inte finns någon anledning till att åka över.

– Det kan ta några veckor eller till och med en månad.

ARKIV: Här snurrar Joel upp brorsan Henrik på Frölundas träning (11 maj):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.