Henrik Lundqvist blir expertkommentator för New York Rangers. Foto: Bildbyrån

Lundqvists nya jobb med New York Rangers

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist gör comeback i Madison Square Garden – som expertkommentator. Under ett 20-tal av New York Rangers hemmamatcher i NHL ska den svenske målvaktslegendaren jobba för den klassiska arenans egen tv-kanal.

– Jag är inte redo att jobba med management eller laget, men det här är ett sätt att hålla kontakt med laget, säger han till SVT Sport.

Lundqvist kommer att fungera som expert innan, under och efter Rangersmatcherna och debuterar i sin nya roll redan i säsongspremiären mot Dallas på torsdagen.

”I 15 år handlade allt om att spela hockey för Rangers. Nu är det dags att prata Rangers. Jag är väldigt glad att vara en del av MSG Network den här säsongen för att diskutera och hålla kontakten med sporten. Vi ses i morgon”, skriver Lundqvist på Twitter.

”Stor del i mitt liv”

– Jag kommer inte jobba hundra procent, men MSG är flexibla. Kontraktet är över den här säsongen och innefattar även bortamatcher, säger han och fortsätter:

– Rangers är så stor del i mitt liv så det känns bra att hålla kontakten. Kul att jobba i ett lag med människor man tycker mycket om.

I augusti meddelade 39-åringen att han avslutar karriären. Den 28 januari ska han få sin tröja med nummer 30 på ryggen upphissad i taket på Madison Square Garden på Manhattan.

KLIPP: Lundqvist: ”Ett nytt kapitel i min historia” (20 augusti)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.