Foto: BILDBYRÅN

Nygren: ”Önskar att det aldrig hade hänt”

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Nygren hamnade i blåsväder efter en rasistskandal. Fyra månader senare talar han ut om händelsen. – Det är klart jag önskar att det aldrig hade hänt, säger han till tidningen VF.

Färjestadskaptenen Magnus Nygren hamnade i blåsväder för fyra månader sedan när han stod för ett rasistiskt uttalande i samband med en utekväll. I en längre intervju med VF berättar han nu om händelsen.

– Det hade varit oerhört korkat att sitta här och säga att jag inte bryr mig – att jag inte fortfarande tänker på det. Det är så långt ifrån mig det kan bli. En läxa för livet och ur allt det negativa kommer alltid något positivt. Alla människor gör misstag, det är hur man går vidare och vad man gör i fortsättningen som är viktigast, säger Nygren till tidningen.

”Mådde väldigt dåligt ett tag”

Han ångrar fortfarande sitt agerande.

– Det var en oerhört korkad kommentar. Något jag kommer få stå till svars för en längre tid. Och det gör jag gärna. Som person tror jag på öppenhet, det inger respekt. Alla gör misstag, men det går inte att gömma sig då. Det gäller att stå upp även när det blåser – vilket jag gjort många gånger sett till mitt jobb. Men det är klart jag önskar att det aldrig hade hänt, det tog väldigt mycket energi av mig och jag mådde väldigt dåligt ett tag, säger 27-åringen.

”Det kommer aldrig bita på mig”

Han berättar också att han fått bra stöttning av nära och kära, även om reaktionerna inte väntat på sig hos utomstående.

– Kommer någon fram, tittar mig i ögonen, och säger ”det där var helt jävla idiotiskt” så får jag respektera det – då står personen för vad den tycker. Det man får på internet eller via sms kommer aldrig bita på mig.

Dagar efter lämnade han klubben för spel i schweiziska Davos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer