Rasmus Dahlin gjorde mål i Buffalos seger mot Montreal Foto: TT

Mål av Rasmus Dahlin när Buffalo bröt förlustsvit

Uppdaterad
Publicerad

Svenske Rasmus Dahlin gjorde första målet och visade vägen när Buffalo bröt en åtta matcher lång förlustsvit.

Laget besegrade Montreal med 7–2.

– Vi har haft en liten stretch här nu när det inte gått som vi velat men det är en lång säsong och det gäller att vi kommer tillbaka, sa Dahlin till SVT Sport före matchen.

Och precis det är vad Buffalo gjorde i natt. Dahlin satte tonen med sitt mål, hans åttonde för säsongen, som kom redan 35 sekunder in i matchen och sedan följdes av ytterligare två snabba mål av JJ Peterka och Alex Tush. Buffalo ledde med 3–0 innan ens tre minuter hade gått på matchklockan.

Första perioden slutade 3–1 till Buffalo och i andra gjorde lagen ett mål var. I tredje perioden säkrade Buffalo segern genom mål av Henri Jokiharju, Tage Thompson och Jeff Skinner, som med även ett mål i andra blev matchens ende tvåmålsskytt.

Nu återstår det att se om segern var en tillfällighet eller om Buffalo har hittat något.

– Vi kan bara kontrollera framtiden. Det som har varit har varit och det gäller att vi ställer om nu, säger Dahlin till SVT.

”Tränat stenhårt”

Dahlin, till skillnad från laget, har inlett säsongen strålande. Svensken har gjort åtta mål och 15 assist.

–  Jag har tränat stenhårt och tagit vara på varje dag. Jag har haft en bra start och det gäller att jag bibehåller det här och bara fortsätter, säger backen till SVT Sport.

Dahlins 23 poäng ger honom en andraplats bland alla backar i NHL. Den enda som gjort fler poäng är också svensk – Erik Karlsson i San Jose (29 poäng)

– Jag är inte förvånad. Vi har ett gäng riktigt bra backar från Sverige. Vi har en bra kultur där hemma som tillåter backar att vara offensiva och bidrar framåt. Jag är jätteglad att det är många svenskar

Kan du nå Erik Karlsson i poängligan tror du?

– Haha, han har haft en riktigt bra start men jag ska göra allt jag kan för att komma i närheten av honom men det kommer att bli tufft och det ska bli kul, säger Dahlin

NHL

Montreal Canadiens logo

Montreal Canadiens

2 - 7

Buffalo Sabres logo

Buffalo Sabres

1-3, 1-1, 0-3
Bell Centre, Montreal
Publik: 20984

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.