Kryss för Skellefteå i målkalaset

Det blev ett riktigt målkalas när Skellefteå gästade norska Storhamar i CHL. Under den händelserika andra perioden blev det hela sju mål för lagen. Skellefteå tappade dock en 4–1-ledning ochfick bara med sig ett kryss hem till returmötet och en befarad skada på Mathis Olimb. Matchen slutade 4–4.

Skellefteå har haft en tuff säsongsinledning i SHL. Men i kvällens CHL-möte med norska Storhamar visade man att målformen kan vara på uppåtgående.

Men publiken skulle få vänta till den andra perioden innan något av lagen verkligen vaknade, men när de gjorde det, smällde det till rejält.

Fyra snabba mål för Skellefteå såg till att de fans som tagit sig till arenan inte fick en lugn stund under den andra perioden och under en period ledde man med 4–1.

Skellefteås övertag skulle dock inte hålla. Storhamar får två täta power play och tar tillvara på dem genom att göra mål.

– Vi dominerar den andra perioden tills de gör mål i power play, säger Skellefteås tränare Tommy Samuelsson.

Bara minuter senare fick Mathis Olimb lämna arenan med en befarad knäskada efter att ha tacklats in i sargen. Skadeläget är ännu okänt, men enligt Skellefteås sportchef Mikael Lindgren är Olimb på väg till sjukhus för kontroll.

Och det blev det inga fler mål efter det. Skellefteå lämnade Hamar med 4–4, returmötet på hemmaplan blir därmed helt avgörande.

– Vi startade ganska bra, menar Samuelsson.

–Men det finns alltid situationer som kan hanteras bättre.