Malmös målvakt Daniel Marmenlind kunde bara titta på när Färjestads Joakim Nygård satte 4-2 i tom kasse. Foto: Bildbyrån/C More

Se den märkliga sargstudsen som sänkte Malmö

Malmö förlorade dagens SHL-möte hemma mot Färjestad med 3-5.

Nådastöten blev den sargstuds i den andra perioden som låg bakom Joakim Nygårds märkliga 4-2-mål.

Se den dråpliga situationen i spelaren ovan.

För skåningarnas del är det Carl Söderberg som förväntas leda laget den här säsongen. Och än så länge har han infriat förväntningarna.

Hemma mot guldfavoriten Färjestad slog han till både en och två gånger i den första perioden när han kvitterade till 1-1 och 2-2.

Problemet? Båda gångerna svarade Färjestad inom loppet av en dryg halvminut.

Blixtsnabba svar från FBK

Bara 33 sekunder efter 1-1 skickade FBK:s lagkapten Mikael Wikstrand in 2-1 från backposition bakom en skymd Daniel Marmenlind i målet.

Och efter 2-2 dröjde det bara 21 sekunder innan värmlänningarna tog ledningen igen genom ett backskott från Mattias Göransson.

Marmenlind visade då öppet sin frustration, Söderberg suckade på avbytarbänken och tränaren Joakim Fagervall såg inte ut att tro sina ögon.

Sargstudsen ställde Marmenlind

Resten av matchen blev inte lika blixtrande målmässigt men i slutet av den andra perioden ökade bortalaget på ledningen till 4-2.

Målvakten Daniel Marmenlind gick då ut bakom egen målbur för att ta hand om en till synes ofarlig puck när en sargstuds längs högerkanten gjorde att den i stället studsade rakt ut i banan till en helt ren Joakim Nygård.

28-åringen kunde enkelt slå in pucken i den tomma målburen medan en uppgiven Marmenlind tittade på – från fel sida buren.

En sen reducering av Ponthus Westerholm skapade nerv i matchen och Malmö pressade på för en kvittering i slutminuterna, men FBK stod pall och Gustav Rydahl fastställde slutresultatet 5-3 i tom kasse med tre sekunder kvar.