Malmö fortsatt svår motståndare för Färjestad

Fyra förluster av fyra förra säsongen.

Nu föll Färjestad på nytt mot Malmö.

Färjestad trivs verkligen inte mot Malmö, som förlängde sin segersvit mot Karlstadlaget efter dagens 4–1-vinst på hemmais.

Lyckade powerplay blev avgörande för Redhawks. Max Görtz spräckte nollan i numerärt överläge tretton minuter in i första perioden, och han spelade sedan efter bortakvittering fram till nästa ledningsmål, också det i PP. Målskytt till 2–1 blev Anton Öhman som ohotad kunde sikta in sig och sätta pucken.

Ett snabbt utökningsmål i början av tredje perioden försvårade jakten att komma i kapp för Färjestad. Malmö hade råd att missa en straff genom Johan Olofsson innan Henrik Hetta blev den som låg bakom slutresultatet när han satte 4–1 i öppen kasse.