Se vändningen i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån

Rögle vände derbyt mot Malmö efter dramatiska slutminuter

Malmö såg ut att vinna Skånederbyt mot Rögle.

Då stod hemmalaget från Ängelholm för en jättevändning i slutminuterna och vann med 3–2.

Första perioden slutade mållös – mycket tack vare bortalagets Adam Werner. Målvakten höll kvar Malmö i matchen med flera fina parader. Ett Rögle-mål hängde i luften men det var bortalaget som tog ledningen. Knappt åtta minuter in i den andra perioden hittade Adam Ollas Mattsson in till Kim Rosdahl som stänkte dit 0–1.

Lyckan blev dock kortvarig. 53 sekunder senare svarade hemmalaget genom målkungen Adam Tambellini som höll sig framme på en retur. Sedan trodde nog hemmapubliken att de grönvita hade vänt.

Sen vändning av Rögle

Albin Sundsvik fick plötsligt öppet mål men träffade ribban och pucken dansade på linjen efter returförsöket. 1-1 stod sig efter videogranskning. Missen skulle visa sig bli kostsam. Malmö lyckades nämligen återta ledningen i Power Play genom Janne Kuokkanens skott via ribban med drygt tre minuter kvar av andra perioden.

Räddaren i nöden för Rögle blev i stället Daniel Zaar med sekunder kvar av det numerära överläget i slutet av den tredje perioden och matchen såg ut att gå till förlängning. Då kom nästa käftsmäll för Malmö. Linus Sandin satte 3–2 med dryga minuten kvar och vändningen var ett faktum.