Malmös Johan Olofsson och klubbens vd Patrik Sylvegård. Foto: Bildbyrån

Sylvegård: ”Osäkerheten är enorm”

Uppdaterad
Publicerad
Malmö Redhawks klarade inte kapitalkravet förra året. Klubbens vd Patrik Sylvegård tycker det är bra att Svenska ishockeyförbundet nu ser över licensreglerna.
– Osäkerheten är enorm, säger han till SVT Sport.

I och med coronavirusets spridning bestämde Svenska ishockeyförbundet att ställa in både kvalen och slutspelen. Flera klubbar, däribland Malmö, gick miste om flera miljoner kronor i intäkter.

– Vi förlorar mellan ett par miljoner ända upp till tio miljoner kronor beroende hur långt vi hade gått. Det är ganska mycket pengar, säger Patrik Sylvegård, vd för Malmlö Redhawks, till SVT Sport och fortsätter:

– Tack och lov budgeterade vi inte med något slutspel. Efter 26 hemma och bortamatcher så ska vi göra ett par miljoner plus i år. Det är vi jättenöjda med.

”Jag är jätteorolig”

I och med klubbarnas förlorade intäkter ser Svenska ishockeyförbundet nu över licensreglerna som innehåller ett kapitalkrav. Någonting som Malmö Redhawks tycker är bra.

– Vi tyckte att vi klarade kravet förra året och enligt våra böcker hade vi 15 miljoner kronor i eget kapital. Men som det ser ut kommer vi klara det här på egen kraft. Jag har nu svårt se att licensnämnden kan ställa kraven på klubbarna. Vi får se, och rättas oss efter kraven.

Känner du någon oro inför framtiden?

– Självklart, jag är jätteorolig. Tittar vi hur samhället ser ut i dag med permitteringar så är osäkerheten är enorm. Det är klart att det här kommer slå hårt mot idrotten. Det som jag tycker är värst för mig som ansvarig är osäkerheten. Ska vi bygga ett lag för 10, 20 eller 40 miljoner kronor? Det är jättesvårt. Därför har SHL, tillsammans med klubbarna, tagit ett par kloka beslut där man drar i handbromsen.

KLIPP: Hockeyförbundets ordförande om licensreglerna

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SHL-matchen mellan Skellefteå och Luleå som spelades inför tomma läktare. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer