Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Patrik Sylvegård. Foto: Bildbyrån

Malmös kris allt djupare: ”Tror inte på att byta tränare”

Uppdaterad
Publicerad

Jumbon Malmös trend är riktigt mörk. Mot Skellefteå kom elfte raka hemmaförlusten.

Då ropar många på nyförvärv, något som emellertid inte lär dyka upp snart.

– Jag hoppas och tror att vi ska kunna hitta några förstärkningar framöver, men just nu är det ganska dåligt på marknaden, säger Malmös klubbdirektör Patrik Sylvegård till SVT Sport.

SHL-jumbon Malmös kris blir allt djupare. Mot Skellefteå tappade laget 4-3 med två minuter kvar till förlust 4-5 efter förlängning. Det var lagets elfte raka förlust på hemmaplan. Att lag i kris väljer att göra förändringar på tränarsidan är inte helt ovanligt. Det är dock inget som Patrik Sylvegård funderar på.

– Jag tror på Tomas Kollar. Det är en tuff situation för honom också. Det är första året han är huvudtränare på riktigt. Jag tycker att han jobbar helt rätt, säger han till SVT Sport.

– Jag tror inte på att byta tränare. Om jag inte hade trott på Kollar hade jag sagt det. Jag tror inte det är där det ligger. Vi måste få alla att ta nästa kliv. Då kommer vi bli farliga.

SVT Sports expert Håkan Loob tror att laget behöver en bättre stabilitet bakåt, och ser gärna att laget lägger krut på backsidan om de tänkt göra några nyförvärv.

– Det är lätt att säga att säga att man vill ha spets framåt och ösa in mål. Men jag skulle vilja säga att om de ska önska sig något är det en riktigt bra back. Kanske inte någon som öser in poäng, för det är svårt att få tag på. Men någon som verkligen tillför lite mer stabilitet till backsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.