Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Malmös Patrik Sylvegård: ”Hela hockeyvärlden är i sorg” Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Malmös Patrik Sylvegård: ”Hela hockeyvärlden är i sorg”

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare Malmö-spelaren Adam Johnson har gått bort efter en olycka på isen i den brittiska ligan. Malmös vd Patrik Sylvegård var den som värvade honom till Sverige.

– Hela hockeyvärlden är i sorg, säger han till SVT Sport.

Olyckan skedde då Adam Johnsons Nottingham Panthers igår kväll mötte Sheffield Steelers. Johnson fördes till sjukhus och i dag kom beskedet om att han avlidit.

– Det var hemskt att läsa. Jag fick reda på det tidigt i morse. Det är sådant som inte får hända på en ishockeyplan. Där ska folk inte gå bort. Jag tänker på hans familj, nära och kära. Det är en katastrof för alla, säger Patrik Sylvegård som i dag är vd för Malmö Redhawks och tidigare även var sportchef.

Sylvegård fick en personlig relation med spelaren under tiden i Malmö. Då han var ny i Sverige firade de jul tillsammans.

– Han var hos oss och firade jul 2020. Han fick lära sig om snaps och sill. Han och (Joe) Veleno hade ingenstans att vara så vi bjöd hem dem. Jag satt tidigare i dag och tittade på bilder på honom från den julen, säger Malmö-ledaren och fortsätter:

– Det är en tragedi. Det var en lugn, sansad och fin kille som gjorde avtryck här.

Sylvegård tror att han debatten om säkerheten på isen kommer att blossa upp nu.

– Tack och lov så händer inte det här ofta, men när det väl händer så får alla upp ögonen för om det är mer vi kan göra när det gäller säkerheten. Men det är en snabb sport och någonstans så är det små tillfälligheter som gör det. Skridskon är ju vass och det är en jäkla kraft, säger han.

Adam Johnson blev 29 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.