Marcus Pettersson (tv) spelar VM i vår. Foto: Bildbyrån

Avslöjar: Genombrotts­back spelar VM med Tre Kronor

Uppdaterad
Publicerad

Försäkringsfrågan är löst. Pittsburghs genombrottsback Marcus Pettersson ansluter till VM-truppen och förstärker en redan urstark backsida. Det erfar SVT Sport.  

Han byttes bort från Anaheim till Pittsburgh ovh fick direkt sitt genombrott. Marcus Pettersson han visat tvåvägs-egenskaper som back vilket hans 19 poäng är ett bevis för.

Han har också visat en dold tuffhet i världens bästa och hårdaste liga. Han har tidigare berättar att han vill spela VM. Nu kan SVT berätta att det är helt klart. Han stärker upp en backsida som bland annat innehåller Erik Gustafsson, svensk hockeys främste back den här säsongen, poängmässigt samt Oliver Ekman Larsson tvåfaldig världsmästare.

Lägg till att hans Skellefteå-kompis Adam Larsson var en av de första att tacka ja så förstår ni vilken nivå den svenska backsidan nu håller. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.