Mardröm för Tre Kronor i VM-semifinalen – överkörda av Tjeckien

Semifinalen blev en mardröm för Tre Kronor.

Hemmanationen Tjeckien, med en fullsatt arena i ryggen, körde över Sverige med 7-3.

– Otrolig besvikelse. Vi hade större mål än så här, säger Rasmus Dahlin till SVT Sport.

Den svenska gulddrömmen är släckt efter en blytung semifinal mot Tjeckien. Efter en lovande inledning föll Tre Kronor ihop totalt och förlorade till slut med 3-7.

– Vad fan känner jag? Tomhet kanske. Givetvis ingen känsla man vill ha. Vi förlorar med 3-7, så det finns inga ursäkter, säger Erik Karlsson.

Ishockey-VM

Svenska mardrömsminuter

Det var en semifinal som svängde snabbt – och många gånger.

Efter inledande mål av Marcus Johansson och Marcus Pettersson vände det totalt.

Tjeckien, stärkta av en fullsatt hemmaarena i ryggen, slog till sex gånger om.

Först kom kvitteringen i den första perioden. I andra slog de till tre gånger inom loppet av mindre än tre minuter, och mellan 3-2 och 4-2 skiljde bara 16 sekunder.

En mardröm för Tre Kronor, men det skulle bli värre.

Målvaktsbyte

Efter att Kubalik skickat in sitt andra mål för dagen valde Sam Hallam att byta målvakt. Filip Gustavsson fick lämna isen och Samuel Ersson tog över ansvaret.

Men bytet fick inte önskat resultat. Lukas Sedlak punkterade i stället matchen när han med två raka mål säkerställde slutresultatet 7-3. Sedlak verkade även bli hattrickskytt i slutet, men det målet blev bortdömt.

– Vi gjorde allt vi kunde för att komma tillbaka, men vi kanske ville för mycket, säger Dahlin.

Efter kvällens straffdrama står det klart att det blir Kanada mot Sverige i bronsmatchen.