Josefsson utgick skadad mot Brynäs. Foto: Bildbyrån

Mardrömskväll för Djurgården mot Brynäs

Det blev en oerhört kostsam kväll för Djurgården när de åkte till Gävle och förlorade med 3-4 mot Brynäs. I första perioden utgick nämligen kaptenen Jacob Josefson med en befarad knäskada.

– Vi är dåliga. Jag tycker inte att vi hänger med, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till C More.

Det var Brynäs för hela slanten i första perioden. Laget vann skotten med 21-6, och gjorde också två rättvisa mål.

Men det var trots allt inte det som var det värsta för Djurgården den perioden. I en situation nere vid hörnet så fastnade Josefson med sitt knä mellan sargen och en Brynäs-spelare som hade ramlat, och gled in mot sargen. DIF-kaptenen fick hjälpas av isen, och i båset så slog han argt klubban i sargen, och visade tydligt hur frustrationen flödade hos den skadedrabbade stjärnan.

Andra perioden började som den första perioden, med Brynäsdominans. Och det skulle även bli en utökning till 3-0 innan Djurgården vaknade. Det krävdes en stark prestation av Niclas Bergfors för att spräcka nollan med tre minuter kvar av andra, och det gav ringar på vattnet. För bara 80 sekunder senare kom även andra målet, och tre minuter in i tredje så kunde Tom Nilsson kvittera matchen.

”Två minuter förstör för oss”

Men trots det så var det Brynäs som skulle gå från matchen med alla tre poäng. För med drygt tio minuter kvar av matchen satte Eric Norin sitt första SHL-mål i karriären, något som även blev matchens sista.

– Det är två minuter som förstör lite för oss. Bra gjort att studsa tillbaka trots att vi tappar, säger Brynäskaptenen Anton Rödin.

Från Djurgården var det andra matchen i följd som laget var utspelat, och det var inga muntra miner från Djurgården.

– Det är två riktigt dåliga prestationer av oss. Den här ribban måste höjas, så här kan det inte se ut, säger Robert Ohlsson till C More.