Det blev många måljubel för HV71 mot Linköping. Foto: Bildbyrån

Islossning för HV71 – krossade Linköping

Nio mål på de inledande sex matcherna för HV71, men mot Linköping hittade smålänningarna rätt. I rivalmötet blev det rejäl islossning för HV som vann med hela 5-0.

– Jättekul för killarna att få lite utdelning, säger HV71-tränaren Stephan Lundh till C More.

Med tanke på hur de inledande sex matcherna sett ut för HV så var det nog många kilon som släppte från lagets axlar när Nils Andersson bombade in 1-0 från blå i powerplay redan efter fem minuters spel.

För efter det släppte mycket i spelet för hemmalaget, som kunde spela mer avslappnat. HV sköljde över LHC de första tio minuterna, och skulle även få en rättvis 2-0 ledning. Efter pucktapp från Linköping bakom eget mål så lyckades Christoffer Törngren att hitta Joakim Andersson i slottet, som med ett direktskott utökade ledningen.

I andra fortsatte ketchupeffekten för HV, som med tre mål på knappt nio minuter punkterade matchen helt. Linköping hade sina chanser att komma närmare, men fick inte hål på Gunnarsson.

Spelade av tredje perioden

Den tredje perioden blev bara en transportstrecka, och HV kunde enkelt bevaka sin ledning och vann med 5-0.

Trots islossning så är det försvarsspelet som Stephan Lund är mest nöjd med efter 5-0-segern.

– Jag tycker vi spelar att bra försvarsspel. Vi spelar gediget, säger han till C More.

I Linköping så var det inte lika muntra miner när det kommer till försvarsspelet, som varit ett stort problem för laget på bortaplan under hela säsongen.

– Det svider. Det är lite för enkla mål, det är något vi måste bli bättre på. Det är inget vi kan gömma oss för, säger Sebastian Karlsson till C More.