Joe Whitney gjorde det matchvinnande målet mot Växjö Foto: Bildbyrån

Efterlängtad trepoängare för Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Fem omgångar – utan en enda vinst under ordinarie tid.

Men i match nummer sex blev det full pott för Linköping.

Efter 3–2 hemma mot Växjö lämnade man över jumboplatsen till gästerna.

Inför bottenmötet hade jumbon Linköping bara plockat 2 av 15 möjliga poäng, åkt på stryk i tre raka matcher och skaffat sig en total målskillnad på 9–18.

Med tanke på det utsatta läget och ett taskigt självförtroende var det garanterat tungt att släppa in ett baklängesmål redan efter drygt tre minuter.

Dessutom på ett skott av Marcus Davidsson (när Växjö hade powerplay) som inte alls såg otagbart ut för Jonas Gustavsson – målvakten som var tillbaka efter sin hjärnskakning i premiäromgången.

LHC vände

Men östgötarna kämpade sig tillbaka och till slut tryckte Henrik Törnqvist in kvitteringen på sin egen retur efter en snygg uppåkning av kedjepolaren Olle Lycksell.

– Olle gör det fantastiskt bra, vinner sin kamp. Sedan försöker jag bara gå på mål och gör ett litet grismål. Skönt att göra första för säsongen, menade Henrik Törnqvist i C More.

I mittakten tog ett intensivt och betydligt mer rejält än tidigare LHC över ännu mer och styrde händelserna.

Nick Sörensen och Olle Lycksell hade jättelägen innan utdelningen kom – just Lycksell hittade med en skottpassning till Axel Ottosson, som läckert styrde in pucken fram till 2-1 i numerärt överläge.

– Klassiskt skitmål, bra pass av Olle. Kändes som det var några kilo som släppte från axlarna där, sade Axel Ottosson leende till C More om sitt första mål i Linköpingströjan.

Kritiserade laget

Växjö hade svårt att skapa lägen, frånsett en farlig styrning av Emil Pettersson var man aldrig nära.

– De kom ut mycket mer taggade än vi i andra perioden, och skapade långa anfall på oss. Vi måste vara rejälare i egen zon, komma hem fem man och hjälpas åt, för att sen kunna ägna oss åt anfallshockey, kritiserade gästernas Erik Josefsson i C More.

Joe Whitney ökade på till 3–1 i sista perioden och då spelade det ingen roll att Richard Gynge reducerade. Linköping tog första trepoängaren för säsongen.

SHL

Linköping HC logo

Linköping HC

3 - 2

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

1-1, 1-0, 1-1
Saab Arena, Linköping
Publik: 5322

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.