Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige deppar mot Kanada. Foto: Bildbyrån

Mardrömsstart mot Kanada sänkte Juniorkronorna

Uppdaterad
Publicerad

Det gick undan när Sverige ställdes mot Kanada i junior-VM i ishockey.

Kanada körde över Sverige inledningsvis och gick ifrån till 3-0 efter knappt tolv minuter spel, och vann till slut med 5-1.

– Vi mötte ett bra Kanada, och just idag var de bättre än vi, säger Ludvig Jansson till SVT Sport.

Det blev en mardrömsstart på nyårsmatchen mot Kanada för Sverige. Redan efter drygt två minuter hade Kanada hunnit göra 2-0.

Och det var spel mot ett mål. Sverige hade knappt pucken första tio minuterna. Och efter knappt tolv minuter lyckades Kanada även göra 3-0. Alla mål efter riktigt bra målchanser, och riktigt vassa avslut.

JVM i ishockey

När Zack Ostapchuk minuten efter 3-0 gjorde en ful knätackling på Filip Bystedt fick Sverige chans att ta sig tillbaka i matchen igen. Fem minuter i powerplay, där Ludvig Jansson hittade vänstra krysset från blå.

Tung start på tredje

Efter en mållös andraperiod kom en kalldusch i tredje där Kanada redan efter 35 sekunder satte 4-1 när Brennan Othmann satte sitt andra i matchen från nära håll när svenska försvaret gick bort sig.

Det målet sänkte Sverige totalt som aldrig var nära att ta sig in i matchen igen. Kanada vann med 5-1, och skotten med förkrossande 45-22.

En tung förlust som knöt ihop gruppspelet. Men Ludvig Jansson ser ändå mycket positivt med spelet såhär långt i turneringen.

– De var bra. De förtjänar definitivt vinsten idag. Samtidigt är vi verkligen inte nöjda. Jag tycker vi gjort de tre inledande matcherna bra med få undantag, säger han till SVT Sport.

Tangerat rekord för Bedard

För supertalangen Connor Bedard blev det en kväll att minnas. 17-åringen gjorde fyra assist, vilket tog upp honom i 18 poäng i turneringen på blott fyra matcher, vilket gör att han tangerade det kanadensiska rekordet på 18 poäng i ett och samma mästerskap.

Sverige ställs nu mot Finland i kvartsfinal. 17.00 2 januari, matchen sänds i TV6/Viaplay.

– Vi kan inte hålla på och gräva ner oss i den här förlusten. Det är nu det roliga börjar, och det är det vi är här för. Finland i kvartsfinal smakar gott, säger Jansson.

JVM

Kanada logo

Kanada

5 - 1

Sverige logo

Sverige

3-1, 0-0, 2-0
Halifax
Publik: 10301

Kvartsfinaler och TV-tider

Finland – Sverige 2 januari 17.00, Viaplay

Tjeckien – Schweiz 2 januari 19.30, SVT

USA – Tyskland 2 januari 22.00, SVT

Kanada – Slovakien natten till 3 januari 00.30, Viaplay

Alla tider är svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet