Maria Rooth är positiv till att TV-pucken blir för tjejer och killar. Foto: Bildbyrån/Montage

Maria Rooth: ”TV-pucken är en större grej”

Uppdaterad
Publicerad

Från och med nästa säsong försvinner Stålbucklan och distriktsturneringen TV-pucken blir en turnering för både tjejer och killar. SVT Sports expert Maria Rooth är positiv till det nya initiativet.

– Jag tror att TV-pucken är ett ännu högre kliv, en större grej att var med på, säger hon till SVT Sport.

SVT sände fjolårets Stålbucklan i Sundsvall där expert Maria Rooth var med och bevakade turneringen.

– Jag vet att Stålbucklan har varit enormt viktig för tjejerna som ett steg i den här trappan att vilja nå långt och komma med i ett landslag, säger hon till SVT Sport.

– Jag tror att TV-pucken är ett ännu högre kliv, en större grej att var med på. TV-pucken har så mycket mediepublicitet och folk vet vad det är. Tjejerna kommer in i det rummet nu.

”Tjejerna får ett större mål”

Är det ett viktigt steg i utvecklingen?

– Absolut, det tror jag. TV-pucken, som turnering, är större än Stålbucklan och tjejerna behöver all publicitet de kan få. Det blir ett extra driv för tjejerna att vilja vara med.

Även Maria Rooth nämner tappet av spelare i tonårsåldern.

– Alla sådana här initiativ som att Stålbucklan blir TV-pucken är ett steg i rätt riktning. Tjejerna får ett större mål i stället för att ge upp sin idrott, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.