Foto: Bildbyrån

Markström bakom Vancouvers seger

Uppdaterad
Publicerad

Jacob Markström såg i natt till att hans Vancouver Canucks nu är en seger från att slå ut regerande mästarna från St. Louis.

30-åringen räddade 36 av 39 skott och fick slita ordentligt för att laget skulle kunna hålla undan i den tredje perioden och vinna med 4-3.

– Det är ett rent nöje att spela med det här laget, säger Markström till Sportbladet.

Fem minuter in i den andra perioden var Vancouver i underläge 1-3. Därefter stängde Jacob Markström igen.

Efter att ha fått se sitt lag göra tre raka mål och vänt underläge till ledning med 4-3 blev det en svettig sista akt för den svenska målvakten. Markström avslutade matchen i en splittställning, när han ända in på slutsignal fick slita för att matchen inte skulle gå till förlängning. Men är samtidigt nöjd med hur laget bevarade ledningen.

– Att komma tillbaka från underläge i den andra perioden är riktigt bra. Sedan tycker jag att den tredje perioden är den bästa vi spelat på länge där vi bevarar en ledning, säger Markström på presskonferensen efter matchen.

Osannolik räddning

Den häftigaste räddningen stod Markström för i den andra perioden vid underläge 1-2. En dumppuck från St. Louis träffade ena linjedomaren och studsade rakt ut i banan, samtidigt som Markström lämnat sitt mål för att möta pucken i rundeln. På något sätt hann Markström tillbaka in i målet och räddade landsmannen, Jacob De La Roses, skottförsök.

– Jag var på väg ut för att möta pucken. Men istället för att träffa sargen träffade pucken linjedomaren och jag hade tur nog att hinna tillbaka in i målet och stoppa pucken. Det var skönt att få en studs med oss där.

– Samtidigt stod killarna för en otrolig insats där ute. Alla bidrog. Ni såg ju själv, Tyler Motte gjorde två mål och Jake Virtanen ett väldigt viktigt. Det är ett rent nöje att spela för det här laget, säger matchhjälten till Sportbladet.

Efter tre raka matcher med både mål och assist lämnade Elias Pettersson planen poänglös i den förra matchen. Nu var han åter i poängprotokollet när han noterades för två assist.

Nederlagstippade Vancouver är nu bara en match från att slå ut den regerande mästaren och avancera till kvartsfinal i Stanley Cup-slutspelet.

NHL

St. Louis Blues logo

St. Louis Blues

3 - 4

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

2-1, 1-3, 0-0
Rogers Place, Edmonton

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.