Beskedet om Markström: ”VM inte i fara”

Uppdaterad
Publicerad

Det hettade till rejält i en annars snäll andra period mellan Sverige och Finland när Sveriges målvakt Jacob Markström kolliderade med Juhani Tyrväinen. Markström tvingades sedan bytas ut mot Jhonas Enroth men efteråt kom lugnande besked.

 – Vi tar av honom för att det är en förturnering. Det är en skada på överkroppen men ingen fara för VM, säger läkaren Peter Ström.

Enligt uppgifter till SVT Sport handlar det om en axelskada.

VM-genrepet mellan Sverige och Finland var en snäll historia utan speciellt heta känslor – fram till slutet av den andra perioden.

Då kolliderade den finska forwarden Juhani Tyrväinen in i en utrusande Jacob Markström. Markström tvingades av och bytte med Jhonas Enroth, och efter incidenten utbröt ett mindre slagsmål.

 – Vi tar av honom för att det är en förturnering. Det är en skada på överkroppen men ingen fara för VM, säger läkaren Peter Ström till SVT Sport.

Patric Hörnqvist var märkbart irriterad efteråt.

”Det ska vara fem minuter”

– Jag ser att de kör på Markström, när deras målvakt tar pucken får vi se om vi kör på honom, säger Patric Hörnqvist i SVT:s sändning.

Förbundskaptenen Rikard Grönborg var förbannad på domarteamet efteråt och skrek: ”Sluta upp med det här jävla tramset, det ska vara fem minuter”.

Tyrväinen fick två minuter för interference.

”Kommer inte spela mer”

Markström hade tidigare i matchen stått för en enorm räddning när han räddade öppet mål med sin målvaktsklubba.

Carlson Hockey Games

Sverige logo

Sverige

2 - 1

Finland logo

Finland

2-1, 0-0, 0-0
Brno
Publik: 6576

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.