Martinsen: ”Ser inte vad jag skulle gjort annorlunda”

Uppdaterad
Publicerad

– Vi har krämat ur det vi har kunnat.

Det säger nya förbundskaptenen Ylva Martinsen när SVT Sport träffar henne ett par dagar efter det historiska misslyckandet och degraderingen till B-VM.

Ylva Martinsen har ett par dagar efter uttåget ur A-VM inget svar på varför det blev som det blev. Hennes trygga ledarskap och förlåtande miljö blev ingen succé.

– Jag har jobbat stenhårt för att skapa förutsättningar för prestation, nu ligger det i utvärderingen att se om det har blivit så som vi har velat. Sedan får man utvärdera spelare för spelare, deras prestation på isen. Känslan är ändå att vi har krämat ur det vi har kunnat.

Damkronorna

Känner du verkligen så?

– Ja. Vi har kört hela säsongen efter en spelidé. Att när resultaten går emot börja bygga något nytt, det är alldeles för sent. Vi har försökt förstärka det vi har jobbat med, pushat på så hårt vi har kunnat. Sedan har vi inte spelat tillräckligt bra.

– Du frågade om jag kunde gjort något annorlunda men just nu ser jag inte det. Vi får titta oss själva i spegeln när vi kommer hem. Vi får utvärdera och se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet