Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Martinsens känga till Boork: ”Ingen växer av konflikter” Foto: Bildbyrån

Martinsens känga till Boork: ”Ingen växer av konflikter”

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare U18-landslagets succétränare Ylva Martinsen är redo att leda Damkronorna och hon vet att uppdraget blir en stor utmaning.
– Det gäller att få spelarna att överprestera. Allting är möjligt, säger hon till SVT Sport.

Ylva Martinsen, tidigare Lindberg har hunnit bli 42 år. En tidigare Damkrona som var med 2006 när Sverige tog sig till final i OS och knep ett silver.

Svensk damishockeyn främsta framgång hittills. Då som back, idag som tränare i blågult och Damkronorna. Redan ifjol visade hon vilket spännande namn hon är på tränarhimlen när hon ledde U18-landslaget till final i VM.

Även där blev det silver till Sverige. Nu efterträder hon legendariske tränaren Leif Boork. Och hon har en annorlunda filosofi jämfört med sin företrädare.

– Jag tror på människan. Jag tror på förståelse och förlåtelse. Jag vill att alla ska utvecklas till sitt bästa jag under min ledning.

Leif Boorks tid i landslaget kantades av konflikter och bojkotter. Den tiden är förbi.

– Det säger sig självt att ingen växer av konflikter. Jag tror på problemlösningar. Kommunikation och tydlighet. Jag vill se folk som går raka i ryggen och som har ett självförtroende. Inte kutade ryggar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer