Ilari Melart sänkte Filip Sandberg. Foto: Bildbyrån

Vann trots matchstraffet efter knytnävsslaget

Filip Sandberg hann knappt fira klart sitt ledningsmål innan han sänktes av Växjös Ilari Melarts knytnäve.

Melart fick direkt lämna isen efter slaget.

Trots det besegrade Växjö HV71 med 4-2.

Filip Sandberg gav HV71 ledningen 14.06 in i matchen mot Växjö.

Växjös Ilari Melart svarade på baklängesmålet genom att först sänka Johannes Kinnvall, som assisterade till målet, i sarghörnet och därefter ge Sandberg ett kraftigt slag rakt i ansiktet.

Agerandet resulterade i ett matchstraff för Melart.

– Det är olyckligt. Handen åker upp i ansiktet och det ser ut att ta ganska illa, säger Växjös tränare Sam Hallam om slaget mot Sandberg i  C More.

Återkom inte i spel

Joahnnes Kinnvall spelade vidare men kom inte tillbaka i spel i den andra perioden. Sandberg klarade sig dock bra och kunde spela vidare.

– Det är lugnt. Jag fick lite ont i axeln, det måste ha träffat någon nerv, säger han.

Elva minuter in i mittenperioden hade Växjö vänt. Ledningen blev dock korvarig. Två minuter senare utjämnade Matt Donovan för HV71.

Växjö återtog ledningen strax innan paus. Med 23 sekunder kvar av tredje perioden utökade Växjö till 4-2 och tog sin femte raka seger.