Se Matthew Rempes första NHL-mål- Foto: TT

Matthew Rempe avgjorde för New York Rangers – efter nytt slagsmål

Slagsmål i sitt första byte, matchstraff i sin tredje match och nu stor hjälte i New York Rangers 2–1-seger mot Philadelphia.

204 centimeter långe Matthew Rempe har inte direkt fört en anonym tillvaro i inledningen av sin NHL-karriär.

21-årige Rempe beskiver sin första vecka i NHL på ett bra sätt när han intervjuas av ESPN efter 2–1-segern mot Philadelphia.

– Den har varit händelserik, väldigt händelserik. Men jag älskar det, säger han.

Matthew Rempe har fullkomligt stormat in i ligan sedan sin första match den 21 februari.

Med sina 204 centimeter och 109 kilo är han svår att missa och redan i sitt första byte i ligan var han inblandad i ett slagsmål. Två matcher senare fick han ett matchstraff mot New Jersey och mot Philadelphia på lördagskvällen dröjde det bara tre minuter innan han gick en rejäl holmgång mot Nicolas Deslauriers.

Men den här gången fick han även veta hur det känns att avgöra en match.

Sex och en halv minut in i tredje perioden styrde han in ett skott bakom Samuel Ersson. 21-åringens första NHL-mål betydde 2–1 och blev också matchens sista mål.

– Det är overkligt. Kanske det fulaste första målet i NHL-historien, men jag tar det, säger han.