• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Kendall Coyne deltog i NHL:s All star-tävling. Foto: TT och Bildbyrån

McDavid snabbast – men Coyne skrev historia

Uppdaterad
Publicerad

Edmontons Connor McDavid är snabbast i NHL. Men det var sjundeplacerade Kendall Coyne som skrev historia. Coyne är första kvinna att delta i ligans skicklighetstävlingar.

För tredje året i rad vann Connor McDavid specialtävlingen under ligans All star-helg.

Men det var sjundeplacerade Kendall Coyne som skrev historia. Coyne är första kvinna att delta i NHL:s skicklighetstävlingar.

När Colorados Nathan MacKinnon fick lämna sent återbud fick Coyne frågan. Den amerikanska landslagsstjärnan var redan i San Jose, där evenemanget hålls, och tvekade inte om att nappa på erbjudandet.

Pettersson blev femma

”Det skulle vara en ära. Jag tar mig till rinken så fort jag kan!”, skriver Coyle på Twitter.

I snabbhetstävlingen tampas åtta åkare om vem som snabbast kan ta sig ett varav runt rinken. Connor McDavid klarade varvet på 13,378 sekunder, Coyne behövde 14,346 sekunder.

Elias Pettersson slutade femma, 0,552 sekunder långsammare än McDavid.

Övrigt att notera från specialtävlingen var att Henrik Lundqvist med tolv raka straffräddningar vann den gren som gick ut på att ta så många puckar i rad som möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.