Connor McDavid, till höger, firar med Leon Draisaitl vilket inte uppskattas av Calgaryfansen. Foto: Bildbyrån

McDavid tog Edmonton till semi efter suddenseger

Uppdaterad
Publicerad

Edmonton vann ett förlängningsdrama i Calgary med 5-4 efter att superstjärnan Connor McDavid avgjort i sudden. Därmed gick Edmonton till semifinal i Stanley Cup för första gången sedan 2006.

– Det är det största mål jag gjort, säger McDavid.

Efter 5.03 i sudden spelades han fram i favoritpositionen framför mål av Leon Draisaitl, fjärde assisten i morse, och satte ett hårt handledsskott invid den främre högra stolpen och överlistade Jacob Markström i Calgarymålet. Därmed vann Edmonton matchserien med 4-1.

– Jag är så glad över att ha fått bidra med det målet och att få göra det med den här gruppen i den här byggnaden betyder allt , säger McDavid i Viaplays sändning efter målet som gjordes klockan 06.37 svensk tid i ”Battle of Alberta”.

NHL-rekord av Draisaitl

Draisaitls poängregn innebär att han nu gjort åtminstone tre poäng i fem matcher i rad vilket är ett nytt slutspelsrekord för Stanley Cup.

Det såg ut som om Calgary skulle få med sig en nödvändig seger inför de vilda hemmafansen när Blake Coleman stötte in 5-4 med 5.57 kvar av ordinarie tid. Domarna videogranskade händelsen och kom fram till att det var en sparkrörelse med skridskon och målet underkändes.

 – Jag tyckte inte jag sparkade den. Det är dock ingenting att göra något nu, säger Coleman som fick medhåll av kommentatorerna. 

– Jag är förvånand över det beslutet som lär diskuteras länge i Alberta. Det såg jag inte komma, säger en av de amerikanska kommentatorerna i sändningen.

Klipp: Rasmus Andersson målskytt från egen blålinje

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rasmus Andersson målskytt från egen zon. Foto: Viasat

NHL

Calgary Flames logo

Calgary Flames

4 - 5

Edmonton Oilers logo

Edmonton Oilers

1-0, 3-4, 0-0, 0-1
Scotiabank Saddledome, Calgary
Publik: 19289

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.