Foto: Bildbyrån

Mer pengar till SDHL-klubbar med flicklag

Uppdaterad
Publicerad

SDHL-klubbar som får svensk damhockey att växa ska få högre bidrag. Det meddelar SDHL, som vill motivera klubbarna till att utvecklas.

”Vi jobbar hellre med morötter än med piska”, säger Angelica Lindeberg, kommersiell chef för ligan, i ett pressmeddelande.

Svenska damhockeyligan (SDHL) lanserar en ny ersättningsmodell som ska få klubbarna att på frivillig basis fokusera på damhockeyns tillväxt.

”Det här är ett viktigt steg i vår resa att höja damhockeyn”, säger Lindeberg i ett pressmeddelande.

Genom att uppfylla vissa specificerade villkor – så som att ha ett flicklag, att erbjuda ett visst antal träningstillfällen och att certifiera sina tränare –ska klubbarna kunna få mer pengar från ligan. Och ju fler av kraven som uppfylls, desto större ekonomisk belöning väntar.

Då klubbarna kommit olika långt i sin flickverksamhet kommer belöningen även att vara beroende av målen som sätts för varje klubb. Och de klubbar som av olika skäl inte kan leva upp till villkoren blir inte bestraffade, förklarar Lindberg.

”Man missar bara möjligheten att öka sina intäkter.”

Fler ska kunna leva på sin idrott

Vilka pengar det handlar om kan ligan i nuläget inte gå ut med. Men till TT meddelar man att ”det är en bra start, på riktigt, som kommer att göra skillnad” och att de ekonomiska musklerna bakom stimulanspaketet framförallt kommer från avtalet som slutits med huvudpartnern Svenska Spel, som är det största i ligans historia.

Modellen, som grundats i diskussioner med spelare, klubbar, styrelse och ägare, är ett av flera steg som tas med målet att en fjärdedel av ligans spelare ska kunna leva på sin idrott år 2025.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer