Mika Zibanejad stekhet efter comebacken

Mika Zibanejad glöder sedan han kom tillbaka till planen för sitt New York Rangers.

Två gånger hamnade han i poängprotokollet mot lokalrivalen New Jersey Devils. Situationerna var likartade.

Två omställningar, två överspel och sedan direktskott.

Mika Zibanejad har kommit tillbaka fint efter sitt månadslånga skadeuppehåll. I sin tredje match efter det ofrivilliga uppehållet var han en av huvudaktörerna bakom New York Rangers 4–0-seger mot rivalen New Jersey.

Det trots hela åtta stycken tvåminuters-utvisningar.

– Vi vill så klart inte ta så här många utvisningar, men vi gjorde ett bra jobb, säger Mika Zibanejad, enligt AP. Men vi jobbade på, vi höll oss till strukturen. De fick inte många lägen.

Inför tredje perioden ledde Rangers med 1–0 – då satte Zibanejad fart. 2.35 in i slutperioden bröt svensken en passning i mittzon och tog pucken framåt. Han väggspelade med Brendan Lemiuex och med ett direktskott sköt Zibanejad pucken i nät och Rangers hade dubblat sin ledning.

Zibanejad till Fast

Tre minuter senare var det dags igen. Rangersspelarna kom tre mot en med Zibanejad som puckhållare till höger i anfallszon. 26-åringen valde att finta skott och i stället för att avlossa pucken mot mål spelade han i sidled till Jesper Fast som direkt sköt in 3–0.

Rangers vann till slut med 4–0 sedan Brady Skjei satt matchens sista mål i tom kasse.

Henrik Lundqvist fanns inte på isen för Rangers. I stället befann sig Alexandar Georgijev mellan stolparna och han stod för en suverän insats. 23-åringen räddade 33 skott och höll nollan.

I Philadelphias 4-3-seger över Montreal gjorde Oskar Lindblom ett mål, hans elfte.