Johanna Olofsson gjorde två mål. Foto: Bildbyrån

Modo ångar på mot semi efter kross

Uppdaterad
Publicerad

Modo tog idag sin andra seger i kvartsfinalserien mot Brynäs. 7–3 på bortaplan betyder att laget kan säkra avancemang till semifinal redan i nästa möte.

– Vi hade bra fart vilket gav oss utdelning, säger tvåmålsskytten Johanna Olofsson till SVT Sport.

Modo har bäddat för semifinalspel. Dagens 7–3-vinst mot Brynäs var den andra i följd och nu behöver laget från Örnsköldsvik bara vinna en match till för att säkra en plats i semifinalen.

– Lite tung start men jag tycker att vi jobbade oss in i matchen och hade bra fart vilket gav oss utdelning. Vi visste att det skulle bli en tuff match men jag tycker vi gjorde det bra överlag, säger tvåmålsskytten Johanna Olofsson till SVT Sport.

Och som så ofta förut var det poängdrottningen Michela Cava som visade vägen för Modo. En assist till Johanna Olofssons tidiga 2–0-mål och två egna gav nya poäng till Cava som vann poängligan i grundserien.

”Spelar med bra spelare”

Modos senaste förstärkning, Lore Baudrit, som anslöt inför slutspelet från Björklöven och division 1 presenterade sig genom två mål. Även landslagsbacken Olofsson stod för två mål i matchen.

– Jag spelar med bra spelare och då får man bra chanser. Försökte använda mitt skott och i dag hade jag tur att trycka dit två stycken, säger Olofsson.

Vad tänker du kring morgondagens match där ni har chans att säkra en semifinalsplats?

– Vi måste spela fullt ut i 60 minuter. Vara noggranna och inte slarva bort pucken, då tror jag att vi tar det.

Modo vann den första matchen med 4–1.

Luleå vann planenligt sin andra match mot AIK. 7–0 blev det och hela tre tvåmålsskyttar för Luleå.

SDHL

Brynäs IF logo

Brynäs IF

1 - 3

MODO Hockey logo

MODO Hockey

1-2, 0-0, 0-1
Gavlerinken Arena, Gävle
Publik: 308

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.