Modo ger hyresbidrag till killar – tjejerna blir utan

Uppdaterad
Publicerad

Modo ger ett hyresbidrag på 4 000 kronor i månaden till elever som flyttat till Örnsköldsvik för hockeygymnasiet. Men bidraget är bara riktat till killar. Tjejer som gör samma sak blir helt utan bidrag från klubben. – Det är helt sjukt, säger eleven Molly Markusson till P4 Västernorrland.

En som reagerar på skillnaden är Molly Markusson, som går första årskursen på hockeygymnasiet.

– Tyvärr får vi inget bidrag alls. Det tycker jag är jättetråkigt, säger hon till P4 Västernorrland.

Killarna får däremot alltså 4 000 kronor. Tjejerna får helt enkelt nöja sig med kommunens vanliga inackorderingsbidrag.

Tidigare fanns det ett hyresbidrag på 700 kronor i månaden för tjejerna, men klubben tog bort det när man åkte ur SHL. Killarnas bidrag blev dock kvar.

Enligt Modos VD Johan Widebro ska dock killarnas bidrag minskas framöver.

– I det trängda ekonomiska läge vi är i måste vi prioritera resurserna och minska våra omkostnader. Boendet är en del som vi nu ser över och i nästa års budget är denna post kraftigt minskad, skriver han i ett mejl.

”Slagkraftigt herrlag” ska ge inkomster

– Den här frågan handlar inte om killar och tjejer utan den handlar om de olika förutsättningar som finns för de olika verksamheterna. Vi måste satsa resurser på att utbilda egna herrspelare för att få ett slagkraftigt herrlag, som i sin tur kan generera pengar till såväl junior- som damlagsverksamheten. Utan ett herrlag på högsta nivå har vi inte möjlighet att bedriva den junior- och damverksamhet vi har idag, så ser verkligheten ut. Vi jobbar samtidigt för ett ökat intresse för damhockeyn och därmed också öka de direkta intäkterna för damverksamheten, fortsätter Widebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.